O nama

CHEMIS je osnovan 1991. godine Aleksincu.

Osnov našeg poslovanja je proizvodnja lepila i veziva. Naši proizvodi imaju široku primenu u građevinskoj, drvnoj i tekstilnoj industriji. Svi proizvodi su bazirani na kvalitetnim sirovinama iz uvoza, pre svega na polivinilacetatnih disperziji na vodenoj bazi. Sve sirovine su ekolške.

Ozbiljnom proizvodnjom i doslednom poslovnom politikom uspleli smo da se nametnemo kao konstantan dobavljač svim većim indrustrijama koje imaju potrebe za velikim količinama lepka.

Velikim ulaganjem u razvoj i proizvodnju uspeli smo da odgovorimo na zahteve tržišta za specijalnim tipovima lepila. Shemis je razvio, i u svoju proizvodnju uvrstio, sopstvenu sintezu polivinilacetatnih disperzija. Dinamičnim razvojem, velikim radom naših stručnjaka, potpuno smo osvojili tehnologiju sinteze polivinilacetatnih disperzija i substituisali uvoz te sirovine iz inostranstva.

Nakon automatizacije procesa polimerizacije postigli smo konstantnost u kvalitetu proizvoda.
Vremenom smo prevazišli proizvodnju polivinilacetatnih disperzija za sopstvene potrebe proizvodnje, tako da smo postali važan dobavljač polivinilacetatnih disperzija.